Informatiebijeenkomst Waarschuwingsregister en personeelsbeleid

« Terug naar activiteitenoverzicht

Datum: 15-02-2018
Lokatie: GGz centraal, Utrechtseweg 266, Amersfoort, locatie de Veste - vergaderzaal 1

Op donderdag 15 februari 13.30 - 17.00 uur organiseert Utrechtzorg voor HR en P&O managers en medewerkers een bijeenkomst over het Waarschuwingsregister en personeelsbeleid

Sinds 1 januari 2016 zijn zorgaanbieders verplicht onderzoek te doen naar het arbeidsverleden van nieuwe zorgprofessionals (vergewisplicht). Het Waarschuwingsregister is een praktisch instrument dat gebruikt kan worden om aan de vergewisplicht te voldoen.

Het Waarschuwingsregister:

Een klein deel van de medewerkers gaat bij cliënten in de fout met grensoverschrijdend gedrag. Dat kan een diefstal zijn van geld of sieraden, agressie of (seksuele) intimidatie. Zaken waarvan aangifte is gedaan, worden helaas onvoldoende aangepakt door politie en Openbaar Ministerie (OM). Waardoor de medewerker in kwestie vrijuit gaat en elders veelal opnieuw de fout in kan gaan. Het Waarschuwingsregister is een belangrijk instrument voor preventie en geeft een signaal af dat strafbaar gedrag wordt aangepakt.

Het programma:

Tijdens de bijeenkomst wordt nader ingegaan op het hoe, wat en waarom van het Waarschuwingsregister door Safia El Habhoubi, beleidsmedewerker van RegioPlus.

Personeelszaken en het Waarschuwingsregister

Verder wordt u onder leiding van mr. C. (Cees) van de Vegt, Arbeidsrechtspecialist bij HR juristen te Utrecht, meegenomen in alle praktische en juridische aspecten gekoppeld aan grensoverschrijdend gedrag van personeel in de zorg. Zo gaat u naar huis met voldoende kennis en instrumenten om met dit probleem in uw organisatie op een juiste wijze om te gaan en bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken als het gaat om grensoverschrijdend gedrag en personele consequenties.

  • Personeelsreglement in relatie tot grensoverschrijdend gedrag;
  • Rapportage en de beslissing welke consequenties verbonden worden aan het rapport (het proportionaliteitsbeginsel, wijze vastlegging etc.).
  • Eventuele schikking: de VSO versus melding Inspectie en opname Waarschuwingsregister.

Aanmelden

Aanmelden kan via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. Waarschuwingsregister.

Datum & Tijd: donderdag 15 februari van 13.30 - 17.00 uur

Locatie (LET OP! Gewijzigd): GGz centraal, Utrechtseweg 266, Amersfoort, locatie de Veste - vergaderzaal 1

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie over het Waarschuwingsregister? Neem dan contact op met Annelie van den Boogaard, 030 634 08 08 (vrijdag) of avandenboogaard@utrechtzorg.net