Gratis lespakket Zorg en Welzijn voor 200.000 middelbare scholieren

« Terug naar nieuwsoverzicht

Woensdag 20 september heeft Tim Haars het 1e lespakket Zorg en Welzijn uitgereikt aan het Amadeus Lyceum in Utrecht en een afvaardiging van het ministerie van VWS. Regionale werkgeversorganisaties hebben de handen ineen geslagen en het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo. Het doel? Ze enthousiast maken voor een loopbaan in Zorg en Welzijn en ze voorbereiden op een goede beroepskeuze, want de sector Zorg en Welzijn verandert in rap tempo.

Dit gratis lespakket inspireert en interesseert het komend schooljaar 200.000 scholieren voor de sector Zorg en Welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Bijvoorbeeld een poll invullen op hun mobiel: of ze over humor, lef, nieuwsgierigheid en creativiteit beschikken. Eigenschappen die goed van pas komen bij het werken in de sector Zorg en Welzijn. Nog niet eerder is een dergelijk lespakket, gericht op een sector, voor middelbare scholieren ontwikkeld.

Het gratis lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’, is vanaf nu beschikbaar voor alle middelbare scholen in Nederland en kan besteld worden via www.aanjouhebbenwewat.nl. Inmiddels zijn 1200 lespakketten aangevraagd. Er zijn twee lespakketten ontwikkeld: vmbo (einde 2e jaar) en havo/vwo (einde 3e jaar). Ook het MBO heeft intussen interesse getoond.

Weer meten over het lespakket? Neem contact op met secretariaat@utrechtzorg.net of bel 030-6340808.

Foto: Tim Haars overhandigt het lespakket aan het afdelingshoofd van het Amadeus Lyceum.