Complimenten op Landelijke Werkdag Zorgpact

« Terug naar nieuwsoverzicht

Op 6 december vond de Landelijke Werkdag Zorgpact plaats. Een dag vol inspiratie en reflectie over de samenwerking tussen zorg, onderwijs en overheid. Utrechtzorg was in het kader van Zorgpact Midden Nederland aanwezig in het Pop-up Lab met onder andere de projecten Sofies Leerreis, Serious Soap, de Living Labs en de CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg. Vanuit landelijk perspectief werden ook de lespakketten “Aan jou hebben we wat!” gepresenteerd aan de bezoekers.

Maar liefst twee bewindslieden vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waren aanwezig op de Landelijke Werkdag. De nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge luisterde vol interesse naar de ervaringen en ambities van Zorgpact Midden Nederland. Ook was hij onder de indruk van de projecten als Sofies Leerreis. “Het is mooi hoe in deze keuzedelen voor het MBO zorg en techniek bij elkaar worden gebracht. Sofies Leerreis biedt een hele mooie oplossing om deze combinatie onder de aandacht te brengen”, vertelde hij in zijn afsluitende speech bij de Landelijke Werkdag Zorgpact.

Ook de aanwezige staatssecretaris Paul Blokhuis was vol lof over dit project. “Dit project sluit bijzonder goed aan bij de beleefwereld van jongeren doordat er gewerkt wordt met vloggen”, vertelde hij. Daarnaast was de staatssecretaris erg geïnteresseerd in de lespakketten “Aan jou hebben we wat!”. De heer Blokhuis nam een exemplaar in ontvangst en sprak over het belang van voorlichting over werken in de sector Zorg en Welzijn in het voortgezet onderwijs. Mooie complimenten voor het verzette werk!