Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Blijven of komen werken in Zorg en Welzijn?

Sterk in je werk

Dan verdien je kansen!

Werkzaam in Zorg of Welzijn. Of daar willen werken? Veranderingen of nieuwe situaties in het werk die even moeilijk zijn. Of voor hulp bij het vervolg van de loopbaan, een peersoonlijk adviesgesprek met een sterkinjewerkcoach er is voor iedereen met interesse of werkzaam in Zorg en Welzijn. Zij helpen graag.

CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus werken samen

Dit initiatief van CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus biedt iedereen met interesse in Zorg en Welzijn een gratis gesprek met een sterkinjewerkcoach in hun eigen regio aan. Samen met een ervaren sterkinjewerkcoach in Zorg en Welzijn staat men stil bij de situatie, wordt er gekeken naar waar iemand goed in is én hoe dat te laten zien aan een werkgever. Onze coaches helpen hen op weg. Gratis en voor niets. Als daar behoefte aan is zlefs in meer dan één gesprek, dan kijken we wat verder nodig is. Denk aan hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief, een beroepentest, cursus of opleiding.

CNV Zorg & Welzijn zocht voor dit traject de samenwerking met RegioPlus op, het landelijke dekkend samenwerkingsverband van 15 regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn. Het ministerie van VWS heeft een subsidie beschikbaar gesteld om het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ mogelijk te maken. FNV Zorg & Welzijn ondersteunt het initiatief. Het project loopt 14 maanden, tot het voorjaar van 2018.

Deelnemers kunnen zich op www.sterkinjewerk.nl aanmelden.

Ervaringen

Kandidaten die al een of meerdere gesprekken met een sterkinjewerkcoach hebben gehad delen hun ervaring:

"Naar aanleiding van onze gesprekken en opdrachten heb ik een stuk van mijn persoonlijke knoop ontward. Hierdoor kan ik weer verder in mij proces."

“Ik kan weer vooruit. Ik was behoorlijk wanhopig: hoe moet je solliciteren, na 27 jaar in dezelfde functie en organisatie gewerkt te hebben? Nu heb ik ideeën voor alternatieve functies, een CV en voorbeeld brief en weet ik waar ik naar vacatures kan zoeken."

“Dank je wel voor het gesprek. Ik heb alles weer op een rijtje. Dat geeft rust. En ik weet op welke websites ik kan zoeken naar leuke vacatures.”

"Goh, ik wist niet dat je zoveel uit zo'n test kan halen! Mijn man zegt altijd wel dat er meer in mij zit en dat blijkt uit de test nu ook. Dat heb ik nooit durven geloven. Misschien dat ik het dan toch aandurf om die nivo 3 opleiding te doen."

"Kan ik nog iets voor je doen?" Ze zei: "Nee, dit was precies waar ik je voor nodig had! Nu heb ik de eerste stap gezet en weet ik welke stappen ik verder moet zetten. De grootste hobbel is genomen. Dank je wel!"