Gastlessen in het VMBO en MBO

Om jongeren te enthousiasmeren voor zorg en welzijn organiseren wij gastlessen

Enthousiasmeren

Om jongeren te enthousiasmeren voor zorg en welzijn is goede voorlichting en het verbeteren van het imago van zorg en welzijn een must. Door het verzorgen van gastlessen op VMBO scholen hoopt Utrechtzorg in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en medewerkers hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Doel van de gastlessen

Gastdocenten verzorgen, in koppels, een interactieve gastles over zorg en welzijn voor VMBO- en MBO-leeringen. De VMBO/ MPBO-leerlingen zullen op ludieke wijze betrokken worden tijdens deze "kennismakingsles". Met deze gastles wil Utrechtzorg, samen met de scholen en gastdocenten, leerlingen bewust maken van het feit dat werken in zorg en welzijn afwisselend en interessant is. Daarnaast levert de gastdocent, in deze tijd van vergrijzing, een positieve bijdrage aan het promoten van werken in zorg en welzijn.

Heeft u interesse om als organisatie of als zorg- en welzijnsmedewerker deel te nemen aan dit inititatief? Leest u dan hier verder of meldt u via dit formulier aan.

Heeft u als VMBO / MBO school interesse om een gastles op uw school te plannen? Leest u dan hier verder of laat het ons dan weten via dit formulier!