Selectietool BBL-kandidaten

Handig hulpmiddel bij selectie

Door kandidaten voor een BBL-opleidingsplaats zorgvuldig te selecteren, vindt u gedreven leerlingen en beperkt u de kans op uitval gedurende de opleiding. Met de selectietool BBL-kandidaten van Utrechtzorg kunt u testen of uw kandidaat over de door u gewenste kennis en houding beschikt.

Competenties meten

Soms is het lastig de eigenschappen die u graag in een kandidaat ziet te ontdekken. Utrechtzorg ontwikkelde een selectietool die niet alleen het werk- en denkniveau van de kandidaat meet, maar ook competenties als besluitvaardig handelen of anderen begrijpen.Omdat er tools zijn voor verschillende niveaus, kunt u uw kandidaat specifiek op de door u gewenste functie laten beoordelen. U kunt de testen op elk gewenst moment online afnemen. Aan het einde van de test krijgt u een maatwerkrapport dat u kunt gebruiken bij uw gesprek met de BBL-leerling.

Taal en rekentest binnen selectietool van HROrganizer

Op verzoek van gebruikers van de selectietool van HROrganizer is gekeken naar de mogelijkheid om een reken en taaltoets in het systeem op te nemen. De techniek is hiervoor al aanwezig. HROrganizer ontwikkelt op dit moment de inhoud van de toetsen. Na een periode van proefafnames zal de inhoud worden vastgesteld en zal een normering worden gemaakt. Het is de bedoeling dat de toets uitslagen geïntegreerd worden in de huidige rapportage en dat de rapportage wordt aangepast aan de laatste wensen van gebruikers.

De selectietool gebruiken

Utrechtzorg heeft sinds 2012 een licentie voor de asessmenttool. Zorgorganisaties kunnen gebruik maken van de tool, na afronding van een 1-daagse training. De zorginstellingen betalen een (gering) bedrag voor de training en voor elk testrapport. 

HRorganizer

De asessment-tool is een product van HRorganizer. Een zorgorganisatie ontvangt bij deelname van Utrechtzorg een persoonlijke inlogcode, die toegang biedt tot een een afgeschermd gedeelte van de website.

Meer weten?

Voor meer informatie over de selectietool BBL-kandidaten en voor deelname kunt u contact met ons opnemen.